Duurzaam ondernemen in Spanje, kansen?

Duurzaam ondernemen in Spanje, kansen?

by Jeroen Oskam

Spanje loopt achter met duurzaam ondernemen

Uit een onderzoek in de 28 landen van de EU is Spanje slechts als 17e uit de bus gekomen op het gebied van duurzaam ondernemen.

De analyse is gebaseerd op 35 indicatoren waarvan er 16 betrekking haden op duurzaamheid en milieu, 10 op maatschappelijke onderdelen en 9 op corporate governance.

Spanje haalde een teleurstellende 94 punten. Spanje scoorde vooral laag op innovatie (weinig patenten en octrooien), corruptie en ethiek.

Nederland gedeeld eerste in de EU > Kansen in Spanje?

Nederland staat met een score van 117 punten bovenaan, samen met Denemarken en Finland. Duitsland staat 7e met 107 punten en België 11e met 104 punten.

Gezien de voortrekkersrol die Nederland op dit gebied lijkt te vervullen in Europa en de achterstand die Spanje nog heeft, zou dit er op kunnen duiden dat er kansen zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van duurzaam ondernemen in Spanje.

Wil je meer informatie over ondernemen in Spanje?

Heb jij met jouw bedrijf belangstelling om de Spaanse markt te bewerken? Neem dan contact met ons op en bel ons op 0034 93 215 1223, stuur ons een email of vul direct ons contactformulier in.

Je krijgt binnen één werkdag reactie.

Bron: Spaans financieel dagblad Expansión

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *