Filiaal Spanje

Filiaal Spanje

by Jeroen Oskam

Wil je direct een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Geen aparte beschermende rechtspersoon

Een filiaal (‘sucursal’) is een vaste inrichting (kantoor, winkel, ..) in Spanje waarin essentiële werkzaamheden voor het buitenlandse moederbedrijf worden uitgeoefend.

Kenmerkend voor de vaste inrichting is dat zij geen juridische zelfstandigheid bezit. Het moederbedrijf is aansprakelijk voor alle handelingen die door of via het filiaal worden verricht.

Een filiaal wordt door buitenlandse bedrijven voornamelijk gebruikt als er nadrukkelijk met één centrale rechtspersoon gewerkt wil worden. Dit bijvoorbeeld omdat internationale vergunningen op naam van die rechtspersoon staan of omdat met zakenpartners wil laten zien dat garant wordt gestaan met het centrale bedrijf, zoals bijvoorbeeld bij banken.

Wel alle verplichtingen

Hoewel het filiaal geen zelfstandige rechtspersoon is, dient wel een eigen boekhouding te worden bijgehouden. De winsten die in Spanje worden behaald zijn in Spanje onderhevig aan de vennootschapbelasting.

Heb je vragen of wil je direct een offerte?

Heb je vragen over het beginnen van een filiaal in Spanje? Vul dan ons vragenformulier in, dit kost je minder dan een minuut.

Heb je het duidelijk en wil je snel schakelen? Vraag dan vrijblijvend direct offerte aan.

Alle oprichtingen worden door de meest ervaren adviseurs, advocaten en fiscalisten op dit gebied behandeld en beoordeeld van het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Je krijgt altijd een Nederlandstalige contactpersoon en persoonlijk advies.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie