Jaarrekening Spanje

Jaarrekening Spanje

by Jeroen Oskam

Wil je direct een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Rechtspersonen dienen jaarlijks jaarrekeningen te deponeren. Deze bestaat uit een balans, resultatenrekening en andere voorgeschreven bijlagen en overzichten.

Wij verstrekken uitleg in het Nederlands bij de jaarrekening in Spanje.

Uiterste datum deponeren jaarrekening Spanje

Indien het boekjaar wordt gesloten op 31 december is 30 juli van het volgende jaar de uiterste datum om de jaarrekening te deponeren. Dit betreft 30 dagen na de (uiterste) datum waarop de jaarrekening op de Algemene vergadering van Aandeelhouders wordt goedgekeurd. Indien de vergadering van aandeelhouders eerder wordt gehouden, schuift de uiterste datum van het deponderen van de jaarrekening ook naar voren.

Indien de jaarrekening niet binnen zes maanden na de voorgeschreven termijn is gedeponeerd, blokkeert het handelsregister het dossier en zijn ook andere inschrijvingen niet meer mogelijk, zoals bijvoorbeeld adreswijzigingen of het verstrekken of intrekken van volmachten.

Het te laat indienen van jaarekeningen kan tot boetes leiden.

Wij maken het je graag makkelijk

Heb je vragen over het opstellen en deponeren van jaarrekeningen in Spanje? Vul dan ons vragenformulier in, dit kost je minder dan een minuut.

Heb je al een bedrijf in Spanje en wil je dat wij de jaarrekening controleren of het deponeren van de jaarrekening in Spanje verzorgen? Vraag dan vrijblijvend direct offerte aan.

Je krijgt altijd een Nederlandstalige contactpersoon.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie