Boekhouding Spanje

Boekhouding Spanje

by Jeroen Oskam

Wil je direct een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

De boekhouding dient te worden gevoerd op basis van het Spaanse ‘Plan General de Contabilidad’ (algemene boekhoudschema).

Voorgeschreven boekhoudschema

Alle belastingformulieren, schema’s van jaarrekeningen, enzovoorts, zijn afgestemd op dit Spaanse algemene boekhoudschema. Als je de boekhouding aan ons uit zou besteden, dan houden wij uiteraard dit schema aan. Voor rapportages exporteren we die dan naar formaten die aansluiten op de rapportages van het moederbedrijf.

Het is toegestaan om met eigen schema’s te werken, bijvoorbeeld het rekeningenschema van het moederbedrijf. Dit bemoeilijkt echter het voldoen aan verplichtingen met de voorgeschreven formulieren. Wij hebben er oplossingen voor om hiervoor te kiezen en om vervolgens toch volledig aan alle verplichtingen in Spanje te kunnen voldoen.

Jaarlijkse legalisatie van de boekhouding

Bijzonder in Spanje is dat jaarlijks de complete boekhouding bij het handelsregister dient te worden gelegaliseerd. Dit is om ‘wijzigingen achteraf’ te voorkomen.

Deze gelegaliseerde boekhouding vormt dan de basis bij eventuele inspecties.

Wij maken het je graag makkelijk

Heb je vragen over je boekhouding in Spanje of over het krijgen van heldere rapportages? Vul dan ons vragenformulier in, dit kost je minder dan een minuut.

Heb je al een bedrijf in Spanje en wil je weten hoe wij je boekhouding of de hieraan gerelateerde verplichtingen kunnen verzorgen? Vraag dan vrijblijvend direct offerte aan.

Je krijgt altijd een Nederlandstalige contactpersoon.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie