Representatie Kantoor >Rep. Office

Representatie Kantoor >Rep. Office

by Jeroen Oskam

Wil je direct een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Makkelijkst, laagste kosten, maar niet altijd mogelijk

Een een Rep. Office is de afkorting voor representatiekantoor en is in principe in vaktermen een ‘fiscale registratie’ of ‘fiscale representatie’ (‘representación fiscal’).

Deze lichte registratievorm omvat uitsluitend de aanmelding van het buitenlandse bedrijf bij de Spaanse fiscus en eventueel de wergeversinstanties maar leidt niet tot boekhoud- of winstbelastingverplichtingen. Evenmin is er sprake van een aparte rechtspersoon.

Een vuistregel is dat deze vorm toegepast kan worden zolang er in Spanje geen organisatie of besluitvorming is die winst kan genereren.

Voorbeelden en voorwaarden

Voorbeelden zijn als er alleen een showroom is (geen verkoop), als er voorraden worden aangehouden, als er onderzoek wordt gedaan, kwaliteitscontroles plaatsvinden of er alleen algemene bedrijfsinformatie wordt verstrekt. In deze situaties is er geen directe bijdrage aan het bedrijfsresultaat en zijn er geen boekhoud- en winstbelastingverplichtingen van toepassing.

Voorwaarden zijn ook dat er geen beslissingen in Spanje mogen worden genomen en er geen prijs- en contractonderhandelingen in Spanje mogen worden gevoerd vanuit een eigen bedrijfsruimte of door medewerkers die in Spanje in dienst zijn. Indien dat dat wel zo is zal de Spaanse fiscus er namelijk vanuit gaan dat er sprake is van bedrijfsaktiviteiten in Spanje die bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Spanje zal dan (winst)belasting willen heffen over het deel dat in Spanje gerealiseerd is. Zolang dat niet het geval is kan met een ‘fiscale inschrijving’ worden volstaan.

Het is  mogelijk voor buitenlandse bedrijven om met fiscale inschrijvingen medewerkers te contracteren in Spanje.

Heb je vragen of wil je direct een offerte?

Heb je vragen over het registreren van een ‘representation office’ in Spanje? Vul dan ons vragenformulier in, dit kost je minder dan een minuut.

Heb je het duidelijk en wil je snel schakelen? Vraag dan vrijblijvend direct offerte aan.

Alle oprichtingen worden door de meest ervaren adviseurs, advocaten en fiscalisten op dit gebied behandeld en beoordeeld van het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Je krijgt altijd een Nederlandstalige contactpersoon en persoonlijk advies.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie