Banken in Spanje

Banken in Spanje

by Jeroen Oskam

Wil je direct een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Je bedrijf in Spanje heeft een bankrekening nodig in Spanje voor het storten van het aandelenkapitaal, het betalen van belastingen en/of sociale premies, enzovoorts.

Er zijn wel Nederlandse banken met vestigingen in Spanje, maar deze zijn niet ingericht om bedrijven te bedienen. Je zal derhalve aangewezen zijn op een Spaanse bank of één van de weinige buitenlandse banken die zich wel op bedrijven richten en een goed kantorennetwerk hebben.

Spaanse banken werken in de regel prima en zijn goed te bereiken. Een bank met een vestiging dichtbij kan vanwege praktische redenen een logische keuze zijn.

Forse verschillen in kosten per bank

Er kunnen wel forse kostenverschillen per bank zijn. Let met name op de kosten als je vanuit het buitenland geld overmaakt naar Spanje. Sommige banken rekenen buitensporige kosten. Informeer vóóraf wat je bank je gaat berekenen, achteraf maken ze die kosten niet meer ongedaan.

Banken werken vrijwel niet met all-in fees, maar berekenen kosten per afgenomen dienst (overboeking, kasopname, automatische bijschrijving, enzovoorts).

Internetbankieren > Heeft de bank een engelstalige website?

Belangrijk om te controleren is of er een goede website is voor internetbankieren (sommige grote banken hebben deze bijvoorbeeld nog steeds niet in het Engels beschikbaar).

Terughoudend met financiëringen

Spaanse banken zijn terughoudend met het verstrekken van leningen of kredietlijnen aan nieuwe bedrijven, ook al vormen deze onderdeel van een internationaal opererend bedrijf met een goed track record.

Heb je vragen over banken in Spanje?

Laat het ons weten en vul ons vragenformulier in, dit kost je minder dan een minuut.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie