Rodamco investeert 145 miljoen in winkelcentrum

Rodamco investeert 145 miljoen in winkelcentrum

by Jeroen Oskam

Unibail-Rodamco, Europa’s grootste beursgenoteerde investeerder in commercieel vastgoed en o.a. voortgekomen uit het Nederlandse Rodamco, heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een volledige renovatie van het winkelcentrum Glories in Barcelona. Glories is één van de oudste winkelcentra van Barcelona.

De oppervlakte is uitgebreid met 11.000 m2 tot 70.000 m2 terwijl het aantal winkelruimten tegelijkertijd is teruggebracht van 200 naar 125. Deze trend van minder maar grotere winkels is ook in andere winkelcentra in Spanje zichtbaar.

Verwacht wordt dat het aantal bezoekers zal toenemen met 40% naar 16 miljoen bezoekers per jaar. Hiervan is 90% afkomstig uit Barcelona zelf. Hoewel het winkelcentrum dicht bij het centrum ligt, ligt het buiten de toeristische routes.

Het is de bedoeling dat 60% van de ruimten zal worden gevuld door lokale ondernemingen, waardoor het winkelcentrum een eigen image behoudt. Dit wordt onderstreept met vijf kunstwerken die geinspireerd zijn op karakteristieke elementen van de stad Barcelona.

Over “Dochterbedrijf Spanje”

DochterbedrijfSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over het oprichten of registreren van een bedrijf in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Wil je een offerte voor het oprichten van een bedrijf of heb je al een (dochter-) bedrijf in Spanje en wil je een vrijblijvende offerte voor het verzorgen van de boekhouding, salarisadministratie, belastingaangiften en overige verplichtingen? Vraag deze dan snel en eenvoudig aan via de pagina Direct offerte.

Invullen van de formulieren kost minder dan een minuut en je krijgt binnen één werkdag reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *