FC Barcelona en Real Madrid geven bedrijven vleugels

FC Barcelona en Real Madrid geven bedrijven vleugels

by Jeroen Oskam

De impact van FC Barcelona en Real Madrid gaan voor de regio’s waar zijn spelen verder dan trots door voetbalsuccessen.

Onlangs is berekend dat de economische impact van FC Barcelona één miljard euro is voor de stad Barcelona (*). Dit is 1,5% van het totale bruto inkomen van de stad. De club heeft zelfs een aantrekkingskracht op het toerisme en het museum van FC Barcelona behoort tot de best bezochte musea van heel Spanje (na El Prado in Madrid, maar nog voor het Guggenheim in Bilbao).

Het feit dat FC Barcelona en Real Madrid succes uitstralen, vraag creëren en door miljoenen consumenten worden gevolgd maakt dat bedrijven zich graag aan deze clubs associëren.

Gezien de goede internationale infrastructuren, hotelaanbod, innovatiedistricten en een internationaal bedrijfsleven is de drempel voor buitenlandse bedrijven laag om hier aansluiting bij te zoeken.

Naast de traditionele aan sport gerelateerde industrieën zoals sportkleding en sportmaterialen zijn er ook kansen voor vooruitstrevende ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, evenementen, sportcentra, opleidingen, de medische sector en audiovisuele technologieën.

Het associëren met de uitstralingen van Spanje’s bekendste voetbalclubs kan bijdragen aan een internationale en wereldwijde uitstraling.

(*) Bron voor dit bericht: Spaans financieel dagblad “Expansión”, 20 oktober 2016, “Barça y Barcelona”

Over “Dochterbedrijf Spanje”

DochterbedrijfSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over het oprichten of registreren van een bedrijf in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Wil je een offerte voor het oprichten van een bedrijf of heb je al een (dochter-) bedrijf in Spanje en wil je een vrijblijvende offerte voor het verzorgen van de boekhouding, salarisadministratie, belastingaangiften en overige verplichtingen? Vraag deze dan snel en eenvoudig aan via de pagina Direct offerte.

Invullen van de formulieren kost minder dan een minuut en je krijgt binnen één werkdag reactie.